Fordeler'n nr 2

Fordeler'n nr 2

Publisert av Lars Cato Skaar den 27.03.23.

Velkommen til en ny utgave av Fordeler’n. 

På forsiden av Fordeler’n denne gangen står Arve Fredheims påskegule BMW. Bilen ble veteran i år, men har fulgt med på treff i flere år allerede. En skikkelig kjøremaskin som 
representerer siste generasjon veteranbil.

Vi stifter også bekjentskap med Erik Sandbergs Studebaker Dicator fra 1935. Erik har et godt utvalg av tohjulinger i garasjen i Hobøl og har satt i stand flere NSU’er og DKW’er opp igjennom årene. Han prøver å bevare mest mulig av det originale og unngår helrestaureringer hvis det er mulig. 
Studebakeren er en fint eksempel på det. Den har blitt hellakkert en gang på 70-tallet, men fremstår ellers i original stand.

Jan Erik Edwardsen har hatt et langt yrkesaktivt liv innen bilbransjen og interessen spenner vidt. I garasjen står det en Ford Modell T ved siden av en Honda NSX. De to bilene er så forskjellig som det kan gå an, men de har det til felles at de gir kjøreglede i massevis begge to.
Petter Weberg åpnet dørene til karosseriverkstedet sitt i Stasjonsbyen en mørk mandagskveld i midten av januar. ØVK’erne var ikke vanskelige å be - lokalet ble velfylt av likesinnede som kom for å se på Petters virke og samtidig slå av en prat med venner over en kopp kaffe.

Vi har skrevet et lite utdrag fra medlemsmøte i februar da Tormod Magelssen besøkte oss og fortalte om sin reise mellom lastebiler og veteranbiler. En reise som spenner fra lokale opplevelser til internasjonale begivenheter.

Et gjensyn med Teknisk hjørne har det også blitt. Denne gangen er temaet bremser.

 

Nyt vårsesongen.